Mantar Çanakları Tarifi

Giriş Tarihi 14 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2017, 16:07
Mantar Çanakları Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg büyük boy mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

Mantar Çanakları Yapılışı
Mantarların saplarını çıkarıp temizleyin. Fırın tepsisine dizin ve eritilmiş tereyağını içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bir kasede, ufalanmış bayat ekmek, kaşar peyniri, süt, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımdan parçalar alıp avucunuzun içinde sıkıştırın ve pişen mantarların ortasına yerleştirin. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.