Kestaneli Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 10 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 10 Mart 2017, 14:21
Kestaneli Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 büyük boy soğan (küp doğranmış)
200 gr kestane
2 su bardağı baldo pirinç (yarım saat önceden tuzlu sıcak su ile ıslatılmış)
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Üzeri için:
Dereotu

Kestaneli Pilav Yapılışı

Kestaneleri ortadan yatay kesin ve 200 derece fırında 35 dk kadar pişirin. Soğutmadan kabuklarını ayıklayın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Soğan ve kestaneleri ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince pirinçleri ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Karabiber, üzüm, fıstık ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavurun. Ölçülü suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerine dereotu serpip servis yapın.