Etli Enginar Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2017, 11:42
Etli Enginar Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

6 adet enginar
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım limonun suyu
1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates
5-6 dal dereotu
Tuz, karabiber

Etli Enginar Dolması Yapılışı

Soğanı temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Enginarları temizleyip bütün olarak, soğanlarla birlikte, yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesmeşeker, tuz ve bir bardak su ekleyerek 20 dakika pişirin. Enginarlar pişerken kuzu etini kalan tereyağında iyice kavurun. Domatesin kabuklarını soyup, küp doğradıktan sonra ete ilave ederek birlikte 10 dakika daha pişirin.Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotunu da ekleyip ocağı kapatın. Diğer tenceredeki enginarların içlerine bu harcı koyup 10 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.