İstanbul Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 22 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2017, 10:26
İstanbul Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
2 kahve fincanı tuzsuz tatlı badem
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı safran
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su, tuz

İstanbul Pilavı Yapılışı

1 Badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alıp ocağa oturtun. Biriki dakika kaynatıp süzün ve kabuklarını soyun. Tavuk etini tuzlu suda haşlayın. Süzüp küçük doğrayın ve kenara alın. 2 Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika ıslatın. Daha sonra yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın suyunu çekmesine yakın üzerine tavuk, badem ve antepfıstığını ilave edip karıştırın. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt bir havlu örtün. 10 dakika demlendirip servis yapın.