Pırasalı Makarna Tarifi

Giriş Tarihi 20 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2017, 15:59
Pırasalı Makarna Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım paket makarna
Yarım kg pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu,
tuz,
karabiber

Pırasalı Makarna Yapılışı

Makarnayı bol suda 10 dakika haşlayın. Bu arada pırasanın beyaz kısımlarını parmak uzunluğunda doğrayıp, ortadan ikiye kestikten sonra jülyen şeklinde ince uzun şeritler halinde kesin. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını aktarıp, içinde pırasaları kavurun. Üzerine doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Makarnaların suyunu süzdürüp bir kaba aktarın. Üzerine pırasalı harcı ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın. ‹ster sıcak, ister soğuk servis yapın.