Mercimekli Karnıyarık (Şıh-el Mihşe) Tarifi

Giriş Tarihi 11 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ocak 2017, 12:14
Mercimekli Karnıyarık Şıh-el Mihşe Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet patlıcan
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz
Servis için:
Yoğurt



Mercimekli Karnıyarık (Şıh-el Mihşe) Yapılışı
Patlıcanların her birine uzunlamasına üç yarık açın. Acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yatay olarak bir tencereye dizin. 1 su bardağı mercimeği su dolu bir kaba alarak, 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. İçine yemeklik doğradığınız soğan, 1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Tencereye 2 bardak su koyun ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız karnıyarıkları yoğurt veya yeşillikle beraber servis yapın.