Havuçlu lolipoplar Tarifi

Giriş Tarihi 09 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 09 Aralık 2016, 13:50
Havuçlu lolipoplar Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

5 adet küçük boy havuç
1 Türk kahvesi fincanı süt
2 çorba kaşığı bal
Yarım paket pötibör bisküvi
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 Türk kahvesi fincanı dövülmüş fındık
Bir buçuk Türk kahvesi fincanı hindistancevizi

Havuçlu lolipoplar Yapılışı

Temizlenmiş havuçları rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine süt ekleyip, çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. İçine bal, robottan geçirilmiş bisküvi, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup, iri misket büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak toplar hazırlayın ve hindistancevizine bulayın. Topların ortalarına çubuk batırıp, lolipopları hazırlayın.