Zeytinyağlı Lahana Kubbesi Tarifi

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 14:13
Zeytinyağlı Lahana Kubbesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet küçük boy lahana
2 adet soğan
1 çay bardağı +3 çorba kaşığı
zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tozşeker
1'er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber
Yarım demet nane
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yeteri kadar su, tuz
Süslemek için:
Limon kiraz domates
dereotu

Zeytinyağlı Lahana Kubbesi Yapılışı

Lahananın yapraklarını ayırın ve 4 su bardağı suda haşlayıp, süzün. Birkaç adet lahana yaprağını fırına dayanıklı bir cam kabın içine yerleştirin. Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, tozşeker, yenibahar, karabiber, kıyılmış nane ekleyip, karıştırın. Sıcak suda 5 dakika bekletip, süzdüğünüz kuşüzümünü ekleyin. Dolmalık fıstığı bir tavada hafif çevirin ve diğer malzemeye katın. 1 su bardağı su koyup, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın. Harcı lahananın içine koyun ve kalan lahana yaprakları ile üzerine kubbe şekli vererek kapatın. Cam kabı tencerenin içine ters çevirip koyun. Üzerine 1 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı katıp, 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra cam kabı tencerenin içinden çıkarın. Lahana kubbesi soğuyunca servis tabağına alın. Limon dilimi, kirazdomates ve dereotu ile süsleyin. Dilimleyerek, servis yapın.