Özbek Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 11:01
Özbek Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet kuzu kol
4 adet havuç
250 gram tereyağı
4 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
50 gram dolmalık fıstık
50 gram kuşüzümü
3 su bardağı et suyu
Yarım kg pirinç
250 gram haşlanmış nohut, tuz

Özbek Pilavı Yapılışı

Kuzu kolu 6 parçaya ayırın. Havuçları irice doğrayın.Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Bir iki çevirip dolmalık fıstık, kuşüzümü, havuç ve eti ekleyip kavurun. Daha sonra et suyu ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Etin pişmesine yakın pirinci ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirip, nohutu ekleyin. Bir kez karıştırıp ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.