Ayvalı Tart Tatin Tarifi

Giriş Tarihi 06 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2016, 10:37
Ayvalı Tart Tatin Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4-6 adet ayva (kalıbın büyüklüğüne göre ayva miktarı azalıp artabilir)
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Hamur için: 2+3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
200 gram tereyağı (küçük küp şeklinde doğranmış)
1/4 su bardağı buzlu su

Ayvalı Tart Tatin Yapılışı

Hamur için tüm malzemeyi derin bir kabın içinde yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. 24 cm'lik kek kalıbına tozşeker serpin. Üzerine tereyağını ekleyip kısık ateşe oturtun. Tozşeker karamelize olmaya başladığında, kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranmış ayvaları dizin ve limon suyuyla, tuzu katın. Ayvalar suyunu bırakıp, karamelin rengi koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Hamuru, unlanmış tezgah üzerinde açın. Kalıptaki ayvaların üzerini örtecek şekilde hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Daha sonra kalıbı ters çevirerek servis tabağına alın. Arzuya göre krema ile servis yapın.