Baklava Yufkasında Pide Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 10:56
Baklava Yufkasında Pide Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

8 adet baklava yufkası
1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
1 çay bardağı su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı kavrulmuş kıyma
1 adet kıyılmış sivri biber
1 adet küp doğranmış domates
4-5 dilim sucuk
1 adet yumurta

Baklava Yufkasında Pide Yapılışı

Tereyağını eritip su ile karıştırın. Baklava yufkalarının aralarına tereyağlı sudan sürerek üst üste yerleştirin. Üzerine kaşar peynirinin yarısını serpiştirin. Kenarlarını dört parmak kalınlığında içe doğru katlayarak, bohça gibi yalnızca uçlarını kapatın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp, ortasına kavrulmuş kıyma, biber, sucuk ve domates yerleştirin. Kalan kaşar peynirini serpiştirip, yumurtayı kırın. Yeniden fırına verip, 180 derecede 8-9 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.