Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:22
Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet tavuk kalça (kemiği alınmış ve hafif dövülmüş)
1 su bardağı sade mısır gevreği
2 çorba kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı köri
4 dilim dil peyniri
2 çorba kaşığı soya kreması

Mısır Gevrekli Tavuk Yapılışı
Soya sosu ve köriyi karıştırın. Tavuk etlerini bu sosa bulayın ve düz bir zemine serin. İçine 1 dilim dil peyniri yerleştirip, rulo yapın ve fırına dayanıklı cam bir kaba koyun. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde hazırlayın ve kaba yerleştirin. Üzerine soya kreması gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kabı fırından çıkarıp, üzerine mısır gevreğini gezdirip, tekrar 5 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.