Kurutulmuş Domatesli Ekmekçikler

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:17
Kurutulmuş Domatesli Ekmekçikler

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
10-12 adet kurutulmuş domates
3 su bardağı un
Yarım paket instant maya
1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1'er tatlı kaşığı kekik ve pulbiber
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Kurutulmuş Domatesli Ekmekçikler Yapılışı
Kurutulmuş domatesleri yumuşatmak ve tuzundan arındırmak için sıcak suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesle birlikte tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda hacmi iki misli olana kadar bekletin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Yarım saat bu şekilde dinlendirin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.