Bademli Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 10:02
Bademli Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
20-25 adet badem
1 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
İki buçuk su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber

Bademli Pilav Yapılışı
Pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün. Kuşüzümünü ılık suda 20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alıp, bademleri ekleyin. Renkleri değişmeye başlayınca, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince, pirinci ekleyin ve karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak et suyu, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.