Fıstıklı Portakal Reçeli Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 17:07
Fıstıklı Portakal Reçeli Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg portakal
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Fıstıklı Portakal Reçeli Yapılışı
Portakalları yıkayıp kurulayın. Kabuklarının turuncu kısmını incecik rendeleyip atın. Portakalları bütün olarak bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu döküp, ikinci kez soğuk su koyun. Kaynayınca suyu yeniden dökün. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Son defa suyunu döküp portakalları soğumaya bırakın. Daha sonra arzunuza göre doğrayın. Doğrama işlemi sırasında, çıkan suyu, portakallarla birlikte tencereye alın. Üzerine tozşeker ilave edip kaynamaya bırakın. Kıvama gelince (kaynamakta olan reçelden bir damla alıp temiz bir tabağa damlatın, damla yayılmadan şeklini koruyorsa reçelin kıvamı tutmuştur) limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reçele ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra kavanozlara aktarıp uygun bir yerde saklayın.