Saçaklı Mantı Tarifi

Giriş Tarihi 04 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2015, 12:11
Saçaklı Mantı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Bir tutam tuz
Yeteri kadar su
2-3 su bardağı tavuk suyu


Saçaklı Mantı Yapılışı
Tavuğu bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yumuşayana dek pişirin. Tavuğu sudan çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için yumurta, un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mantı hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bir bezeyi merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yufkayı oklavaya sarıp yavaşça oklavayı içinden çıkarın ve hamuru erişte gibi kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış, geniş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Kızaran hamurun üzerine, tavuğu haşladığınız sıcak tavuk suyunu gezdirin ve tekrar sıcak fırına koyup, suyunu çektirin. Hamur tavuk suyunu tamamen çekince servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuğu yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.