Nohutlu Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 13:08
Nohutlu Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı nohut
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy havuç
5-6 dal dereotu
Tuz


Nohutlu Pilav Yapılışı
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayıp kenara alın. Pirinci 1 saat sıcak suda bekletip yıkayın. Tereyağını bir tencerede eritip pirinçleri renkleri dönene kadar kavurun. Suyunu ekleyip nohutları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyu tamamen çekilince ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip sote etin. Servis yaparken pilavın üzerine dökün. Dereotu ile süsleyin.