Patates Cips Tarifi

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 11:16
Patates Cips Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg taze patates
1 kg sıvıyağ


Patates Cips Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyin. Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletin. Sonrasında suyunu dökün ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletin. Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayın. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır. Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzün. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı rengi alana dek kızartın. Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerinizi aynı yağda ikinci kez kızartın. Servis yapın.