Mengen Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 11:49
Mengen Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
150 gram kuzu eti
100 gram mantar ve ceviz içi
100 gram kuru üzüm
Tuz
Bir buçuk su bardağı sıcak su
5'er dal maydanoz ve dereotu


Mengen Pilavı Yapılışı
Pirinci tuzlu suya koyup 20 dakika beklemeye alın. Diğer taraftan pilavın harcını hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritip küçük doğranmış kuzu etini üzerine ekleyin. İnce kıyılmış mantar, ceviz içi ve kuru üzümü de tencereye katıp kavurmaya devam edin. Pilav için kalan 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın ve süzdüğünüz pirinci kavurun. Su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekilince önceden hazırladığınız harcı karıştırın. 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyerek servis yapın.