Bulgur Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2015, 11:29
Bulgur Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1,5 su bardağı bulgur
4,5 su bardağı kaynamış su
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
Karabiber (Değirmen)


Bulgur Pilavı Yapılışı

Bulguru ılık su ile yıkayalım. Bulgur bir kenarda beklerken, tencerede zeytinyağı ve tereyağında yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım. Ardından domates salçası ve biber salçasını ekleyip yarım dakika kadar kavuralım. Bulguru da ekleyip 1 dakika daha kavurup, üzerine 4,5 su bardağı kaynar suyu ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini atalım.Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.