Makarna Pastası Tarifi

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2015, 11:20
Makarna Pastası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6-7 su bardağı su
1 paket spagetti
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz


Makarna Pastası Yapılışı
Bir tencereye 6-7 bardak su koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnayı, tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın. Sonrasında makarnanın suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup, üzerine makarnanın bir bölümünü döşeyin (veya fırın tepsisi de olabilir). Peynirleri bir kabın içine rendeleyip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayın. Son olarak kalan makarnayı döşeyin ve üzerini başka bir tavayla veya kapakla kapatın. Ocak üzerinde iki yüzü de kızarana dek pişirin (tavada pişirildiğinde yemeği ters-yüz etmek daha kolaydır). Fırın tepsisi kullanırsanız, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.