Nohutlu Mantı Tarifi

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2015, 13:10
Nohutlu Mantı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su
Tuz

İçi için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Süslemek için:
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2-3 dal nane


Nohutlu Mantı Yapılışı
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için, düz bir zemine aldığınız unun ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kırın. Tuzunu ayarlayıp azar azar ılık su ekleyerek biraz sertçe bir hamur hazırlayın. Üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, ince kıydığınız kırmızı soğanı sıvıyağda kavurun. Bir kaşıkla ezdiğiniz nohutların üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp 1-2 mm kalınlığında açın. Küçük kareler şeklinde kesip içlerine nohutlu harçtan koyun. Uç kısımlarını ortada bohça gibi birleştirerek kapatın. Sıvıyağ ve tuz eklediğiniz suda haşlayıp süzdükten sonra servis tabağına alın. Tereyağını küçük bir tavaya alıp pulbiberi kızdırın ve mantının üzerine gezdirin. Yarım su bardağı haşlanmış nohut ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.