Mısır Ekmeği Tarifi

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2015, 11:59
Mısır Ekmeği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

200 gram mısır unu
1 çay kaşığı tuz
Yeterince su


Mısır Ekmeği Yapılışı

Mısır ununu derin bir kabın içine alın. Tuz ilave edin. Suyu azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını yağlayıp, tabanına un serpin. Hamuru tepsiye yayın. Üzerine bir bıçakla derin şekiller çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.