Mangalda Pastırmalı Kumpir Tarifi

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2015, 12:41
Mangalda Pastırmalı Kumpir Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet iri boy patates,
125 gram pırasa,
1 adet kırmızı biber,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı yağsız süt,
taze çekilmiş karabiber,
tuz,
60 gram pastırma


Mangalda Pastırmalı Kumpir Yapılışı
Akşamdan ince kıydığınız pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında iyice soteleyip, kapaklı bir kaba alın. Patatesleri yıkayıp birkaç yerinden delerek folyoya sarın. Piknikte ızgaranızı yaptıktan sonra, arta kalan korları kenara alın. Patatesleri küllerin arasına gömerek ateşle örtün. Yarım saat sonra kontrol ederek, yeterince pişmişse ateşten alın. Folyoyu çıkarıp, patateslerin üstlerinden kapak kesin. 5 mm'lik duvar kalacak şekilde içlerini oyun. Çıkan patatesli içi, süt ve karabiberle karıştırın. Pırasa, kırmızı biber, pastırma ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın. Harcı, oyulmuş patateslerin içine doldurup kapağını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.