Renkli Makarna Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 15:27
Renkli Makarna Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

6 su bardağı un
3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı safran
500 gram ıspanak
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı soğuk su
2 adet yufka
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı
çörekotu

Renkli Makarna Böreği Yapılışı

Birinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin. İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 çorba kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin. Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin. Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin. Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün. Eritilmiş tereyağına 1 kahve fincanı su karıştırın. 2 adet yufkayı üst üste yerleştirip, arasına tereyağlı karışımı sürün. Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin. 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin. Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin. Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.