Limonlu Kivi Reçeli Tarifi

Giriş Tarihi 11 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 11 Mart 2015, 12:15
Limonlu Kivi Reçeli Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 kg kivi
5 adet limonun rendelenmiş kabuğu
5 su bardağı tozşeker
1 adet limonun suyu

Limonlu Kivi Reçeli Yapılışı

Kivilerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyip şeker iyice eriyene dek bekletin. Daha sonra ocağa oturtup, üzerine rendelenmiş limon kabuğu katın. Kısık ateşte, tencereyi ara sıra sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin bir yerde muhafaza edin.