Sebzeli Pilav

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 16:05
Sebzeli Pilav

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı su
Tuz

Sebzeli Pilav Yapılışı:

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye (teflonda daha güzel olur) 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Pirinçleri ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Küp küp doğranmış havuç ile bezelyeyi ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu katın. Pilav suyunu çekene kadar demlendirip, daha sonra tencereyi ocaktan alın.