Beğendili Palamut Tarifi

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 11:00
Beğendili Palamut Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet çingene palamudu
1 çorba kaşığı tereyağı

Beğendi için:
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 diş ince kıyılmış sarmısak
Tuz


Beğendili Palamut Yapılışı
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkları kuşbaşı doğrayın. Tereyağında iyice kavurun ve bir kenara alın. Beğendi için közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve bir kaba alın. Sıvıyağ, limon suyu, süt, rendelenmiş kaşar peyniri, sarmısak ve tuz ilave edip çatal yardımıyla patlıcanları iyice ezin. Sonrasında beğendiyi servis tabağına yayın ve üzerine kavurduğunuz balıkları yerleştirip servis yapın.