Lüfer Haşlama Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2015, 11:19
Lüfer Haşlama Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet iri boy lüfer
4 su bardağı su
1 adet orta boy havuç
15 adet arpacık soğan
1 adet orta boy patates
3 dilim limon
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 dal maydanoz


Lüfer Haşlama Yapılışı

Lüferi bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Dört su bardağı suyu lüferin sığacağı bir tencereye aktarın. Küçük parçalar halinde kesilmiş havucu ve soğanları ekleyin. 20 dakika kaynatın. Küçük kesilmiş patatesi, limon dilimlerini, tuzu ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ilave edin. Patatesler yarı yarıya haşlanana dek pişirin. Lüferi ilave edin. Lüfer haşlanana dek pişirmeye devam edin. Lüferin pişmesine yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Lüferi ve sebzeleri, suyunu süzerek, servis tabağına aktarıp, servis yapın.