Ispanaklı Somon Tarifi

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2015, 13:06
Ispanaklı Somon Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 dilim somon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı zencefil
1 adet havuç
1 adet domates
300 gram ıspanak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı su
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz


Ispanaklı Somon Yapılışı
Somonların üzerlerine tuz ve karabiber serpip, 5 dakika dinlendirin. Sıvıyağı geniş bir tencereye alıp,küp doğranmış soğan ve rendelenmiş zencefili soteleyin. Küp doğranmış havuç ekleyip, yumuşayana dek karıştırın. Küp doğranmış domates ilave edin. İrice doğranmış ıspanak katıp, 5 dakika pişirin. Somonları ıspanaklı harcın üzerine yerleştirin. Nane ve pulbiber serpin. Limon suyu ve su ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Üzerine krema gezdirip servis yapın.