Maydanoz Soslu Levrek Tarifi

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 11:10
Maydanoz Soslu Levrek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet levrek fileto

Sos için:
1 demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Tane karabiber

Servis için;
Roka yaprakları

Maydanoz Soslu Levrek Yapılışı

Maydanoz yapraklarını yıkayıp iyice suyunu süzün. Mutfak robotundan geçirin. İçine sarmısak, 1 su bardağı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırın. Balık filetolarının her birini boylamasına, cep gibi kesin. Filetoların aralarına, yarısını ayırdığınız maydanoz sosundan pay edin ve tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu gezdirin. 220 derece kızgın fırında 20 dakika pişirin. Roka yapraklarıyla birlikte sıcak olarak servis yapın.