Kağıtta Lüfer Tarifi

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 17:29
Kağıtta Lüfer Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

1 adet iri boy lüfer
1 adet kuru soğan,
tuz
1 adet soyulmuş domates
1 adet kalamar
4 adet haşlanmış mantar
100 gram karides
1 adet defne yaprağı
1 adet sivri biber
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Dilimlenmiş limon
Yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Kağıtta Lüfer Yapılışı:

Önceden pulları ve içi temizlenmiş, bol suyla yıkandıktan sonra suyu süzülmüş lüferden fileto çıkarın. Tuzladıktan sonra buzdolabında bir saat dinlendirin. Bu arada soğanı piyazlık doğrayıp, tuzla ovalayın. Balığın iki katı büyüklüğünde kestiğiniz yağlı kağıdın veya alüminyum folyonun ortasına soğanı, balığın boyutlarında olacak şekilde yayın. Dilimlenmiş domatesi soğanın üzerine dizin. Fileto şeklindeki lüferi üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları ve kalamarı, karidesleri lüferin üzerine dizin. Defne yaprağını, iri doğramış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını ve limon dilimlerini de ekledikten sonra kağıdı hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kağıdın üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.