Somon Şiş Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 17:47
Somon Şiş Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
350 gram somon fileto
8 adet pırasa
5 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak

Somon Şiş Yapılışı

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere bir parça balık, bir parça pırasa olacak şekilde 4 parça halinde dizin. Diğer yandan bir tavada soya soyu, zeytinyağı ve ince kıyılmış sarmısağı, 2-3 dakika çevirin. Tavayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Sosu, balık şişlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Balık şişleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşlanmış patatesle birlikte, sıcak olarak servis yapın.