Hamsili Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 17:49
Hamsili Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram tuzlanmış hamsi
1 bağ taze soğan
1 demet pazı
İki buçuk su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 adet soğan
3 diş sarmısak
2 adet yumurta
Karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hamsili Köfte Yapılışı

Hamsileri suda bekletip tuzunu çıkartın. Kılçıklarını ayıklayıp, bir avuç mısır unuyla küçük küçük didikleyin. Bir kaba ince doğranmış taze soğanın yeşil yapraklarını ve yine ince doğranmış pazıyı aktarın. Üzerine 2 çay kaşığı tuz döküp iyice yoğurun. Ardından suyla yıkayıp tuzunu akıtın ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alıp üzerine didiklenmiş hamsileri, mısır unu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, kuru nane, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, yumurta ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfte şekli verin. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.