Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 06 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 06 Nisan 2017, 15:47
Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

350 gram ciğer,
4 su bardağı su
2 su bardağı et suyu,
2 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu,
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal maydanoz,
tuz,
pulbiber

Terbiyeli Ciğer Çorbası Yapılışı

Ciğerleri küçük küpler şeklinde doğrayın. Kanın gitmesi için suda bekletin. İyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine su, et suyu ve tuz koyup kısık ateşte ciğerler yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye zeytinyağını alın. Unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ciğeri kaynattığınız sudan azar azar ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yumurta sarıları ve limon suyunu çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbayı devamlı karıştırarak terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Bir tavada tereyağını kızdırıp pulbiber ekleyin. Yağı çorbanın üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.