Gerdan Etli Keşkek Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2017, 14:20
Gerdan Etli Keşkek Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram kemikli kuzu gerdan
3 su bardağı aşurelik buğday
6 litre su
2 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Gerdan Etli Keşkek Çorbası Yapılışı

1 Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp sudan geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine 6 litre su ekleyin. Kaynamaya başlayınca eti ilave edin. Et liflerine ayrılıp, buğday iyice yumuşayana ve suyu tamamen çekilene dek yaklaşık 2.5 saat pişirin. 2 Eti tencereden çıkarıp, sütü ekleyin. Et ılındıktan sonra kemiğinden ayırıp, elinizle didikleyin ve yeniden tencereye katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakın. Pişen çorbayı servis tabaklarına aktarın. 3 Tereyağını eritip, pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.