Tarhanalı Buğday Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ocak 2017, 10:29
Tarhanalı Buğday Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Kreması için:
1 çay bardağı buğday
2-3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı nane

Tarhanalı Buğday Çorbası Yapılışı

Buğdayın üzerine bir akşam önceden 1 su bardağı su koyup 30 saniye kadar kaynatın. Daha sonra altını kapatın ve sabaha kadar ağzı kapalı bekletin. Sabah üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip ocakta orta ateşte 40 dakika pişirin. Bir kasede tarhanayı 1 su bardağı ile çırpın sonra buğday dolu tencereye dökün ve karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin ve içine naneyi karıştırıp çorbanın üzerine dökün. Ilıdıktan sonra çocuklarınıza servis yapabilirsiniz.