Kelle Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 30 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2016, 09:16
Kelle Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet kuzu kelle, yeteri kadar su
1'er adet soğan, kereviz ve havuç
5 diş sarmısak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 dal kıyılmış kekik
3 dal kıyılmış fesleğen
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber, tuz
Terbiyesi için: 2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un, 1 adet limonun suyu
1 adet yumurta, tuz, karabiber
Servis için: Sirke ve kıyılmış sarmısak

Kelle Çorbası Yapılışı

Kuzu kellesini soğuk suda 2 saat bekletin. Daha sonra temizleyip kenara alın. Soğan, kereviz ve havucu temizleyip irice doğrayın. Sarmısakları ikiye bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, tüm sebzeleri üzerine ekleyin ve karıştırarak kavurun. Kekik, fesleğen, defne yaprağı, karabiber ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine 5 litre su ekleyin. Kelleyi sebzeli suya koyup, kısık ateşte 2.5 saat pişirin. Daha sonra kelleyi sudan alın. Etini ayırın ve didikleyin. Haşlama suyunu süzün ve suyun 2 litresini bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. 2 Terbiye için tüm malzemeyi küçük bir kaba alıp çırpın. Daha sonra bir süzgece aktarın. Süzgeçten geçirerek çorbaya katın. Bu sırada topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Üzerine eti ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sirke ve kıyılmış sarmısakla birlikte servis yapın.