Kurufasulye Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 24 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2016, 16:02
Kurufasulye Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Kuru nane

Kurufasulye Çorbası Yapılışı

Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayalım. Küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. Üzerine salçayı ilave edip, bir iki dakika çevirelim. Ardından haşladığımız kuru fasulyeyi, haşlanma suyu ile birlikte ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 Su miktarı az geldiyse, kuru fasulyelerin üzerini aşacak kadar su ilave edip, 15-20 dakika pişirelim. Bu arada tavaya tereyağını aktarıp eritelim. 2 Unu ekleyip, pembeleşene dek karıştırarak kavuralım. Kavurduğumuz unu çorbanın suyu ile inceltip, topaksız kıvama getirerek, tencereye aktaralım. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alalım. Çorbayı blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine nane serpip servis yapalım.