Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2016, 11:12
Zeytinyağlı Türlü Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı barbunya
2'şer adet havuç, patlıcan, sivri
biber ve patates, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker, tuz

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze fasulyeyi ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tozşeker ve barbunyayı ekleyin. Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küp doğranmış havuç, patlıcan, sivri biber ve patatesi ayrı ayrı kızgın sıvıyağda kızartın. Taze fasulyeli karışımın içine kızartılmış sebzeleri ilave edip kaşık değdirmeden tencereyi sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın. Sos için zeytinyağında rendelenmişdomates, ince kıyılmış sarmısak, tozşeker ve tuzu pişirin. Türlünün üzerine gezdirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın.