Düğün Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 28 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2016, 16:43
Düğün Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram dana gerdan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz

Düğün Çorbası Yapılışı
Gerdan etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.