Gendime Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 03 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2015, 12:09
Gendime Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 çay bardağı yarma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı
kuru fasulye
1 su bardağı süzme yoğurt
4 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Nane


Gendime Çorbası Yapılışı

Yarma, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri birlikte haşlayıp, süzün. Yoğurdu çok az suyla inceltin. Yumurta ve un ilave ederek karıştırın. Haşlanmış malzemeleri ve suyu bu karışıma ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Naneyi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.