Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 19 Ağustos 2015, 10:55
Tavuk Suyu Çorba Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg tavuk budu
5 su bardağı su
3-4 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz


Tavuk Suyu Çorba Yapılışı
Tavuk butlarını suda haşlayın. Butları tencereden aldıktan sonra 1 çay bardağı arpa şehriyeyi, 1 çay bardağı haşlanmış mısırı, 2 çay kaşığı pulbiberi ve tuzu tavuk suyuna ilave ederek 7-8 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almaya yakın, kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.