Kulak Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 10:45
Kulak Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamur için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

Köfte için:
100 gram yağsız kıyma
2 çorba kaşığı irmik
Yarım rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt

Üzeri için:
Pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağı


Kulak Çorbası Yapılışı

Hamur için un, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip, kulak memesinden biraz daha sert kıvamda bir hamur hazırlayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirip, mantı hamuru inceliğinde açın. Daha onra küçük kareler halinde kesin. Birbirlerine yapışmaması için unlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kuruyana dek kızartın. Köfte için kıyma, irmik, soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Nohut büyüklüğünde minik köfteler yapıp, az miktarda sıvıyağda kızartın.Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatın. Hamur ilave edip, 6-7 dakika pişirin. Terbiye için yumurta, un ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyenin içine ilave edin. Karıştırıp yeniden tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Servis tabaklarına alıp, üzerlerine köfte ekleyin.Üzeri için pulbiberi tereyağında yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.