Tavuklu un çorbası

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 00:31
Tavuklu un çorbası

İÇİNDEKİLER

Tavuk suyunu hazırlamak için, tüm malzemeyi bütün olarak, bol suda 15 dakika kaynatın. Sonrasında suyunu süzün. Hazırladığınız tavuk suyundan 4 su bardağı alıp bir tencereye aktarın ve kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Unlu harcın üzerine, sıcak olan tavuk suyundan 1-2 çorba kaşığı azar azar katıp karıştırın ve ılıtın. Tencereye unlu harcı yavaşça ve karıştırarak ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın. Servis tabağına alıp kırmızıbiberle süsleyin ve servis yapın.

Malzemeler
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı,

Tuz Tavuk suyu için:
2 parça tavuk budu veya göğsü
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
Yarım havuç,
3 dal maydanoz