Kimyonlu Nohut Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:33
Kimyonlu Nohut Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı nohut
10 su bardağı su, 3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan, 5 diş sarmısak
2'şer adet domates ve çarliston biber
1'er adet kereviz ve havuç
1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı pirinç
2 adet limonun suyu, tuz, karabiber

Kimyonlu Nohut Çorbası Yapılışı
Nohudu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu süzüp, sonra kullanmak
üzere kenara ayırın. 2 Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Sarmısak ve doğranmış domates ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış kereviz ve halka doğranmış havuç ekleyip 5
dakika daha kavurun. Üzerine un serpip, kenara ayırdığınız nohut suyunu ekleyin. Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kimyon, tuz ve karabiber ekleyip, nohut ilave edin. Defne yaprağı ve pirinç katıp, pirinç yumuşayana dek pişirin. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde
süsleyip servis yapın.