Hindistancevizli Tatlı Patates Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 15 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2015, 12:04
Hindistancevizli Tatlı Patates Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gram tatlı patates
1 adet hindistancevizi
1 litre sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (küçük hindistancevizi)
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber

Hindistancevizli Tatlı Patates Çorbası Yapılışı
Öncelikle çorba yapımında kullanacağınız hindistancevizi sütünü hazırlayın. Bunun için, hindistancevizinin üzerindeki 3 gözü bir tirbuşonla delin. İçindeki sütü akıtın. Daha sonra hindistancevizinin kabuğunu kırıp içindeki beyaz etli kısımları çıkarın ve rendeleyin. Rendelediğiniz hindistancevizini 1 litre kaynar suya katıp, 1 saat bekletin. Su ılınınca rendelenmiş hindistancevizini elinizle ovun. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Süt hazırlamada kullandığınız hindistancevizi rendesinden 2 çorba kaşığını ayırın. Çorba için patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı soteleyin. Patatesi katın ve 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine, meyvenin içinden akıttığınız hindistancevizi sütünü, kendi hazırladığınız 1 litrelik sütü, 2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini, zencefil, muskat, sarmısak, pulbiber ve tuzu katıp, 35-40 dakika kaynatın. Daha sonra karışımı blenderden geçirin. Koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapın.