Kırlangıç Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 11 Mart 2015, 12:04
Kırlangıç Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

1 adet kırlangıç
1 litre su
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı krema
2 dal maydanoz

Kırlangıç Çorbası Yapılışı:

Kırlangıç balığının etini kemiğinden ayırın. Kemikleri bir litre suyla birlikte kaynatın. Su yarı yarıya azaldığında süzgeçten geçirip, bir kenarda bekletin. Soğanı ince kıyıp, başka bir tencerede, tereyağında pembeleştirin. Soğanın üzerine kemik suyunu ekleyin. Küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler yumuşadıktan sonra iri parçalar halinde doğranmış balık etini ilave edin (balık eti dağılmayacak şekilde pişmeli). 4 çorba kaşığı kremayı ekleyin. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Sıcak servis yapın.