Çikolata Soslu Armut Terin Tarifi

Giriş Tarihi 26 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:44
Çikolata Soslu Armut Terin Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
Bir buçuk kg büyük boy ve sert armut
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet limon
10 adet karanfil
6 çorba kaşığı su
Sos için:
200 gram bitter çikolata
200 ml krema
8 çorba kaşığı toz halinde
Türk kahvesi

Çikolata Soslu Armut Terin Yapılışı:
Armutların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını temizleyin. Dilimleyip, üzerine tozşeker, limon suyu, karanfil ve su ekleyip 10 dakika kaynatın. İçinden karanfilleri alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca blenderden geçirip, derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Daha sonra yeniden blenderden geçirip, streç filmle kaplanmış kare şeklinde bir kalıba boşaltın. Tekrar derin dondurucuya yerleştirip donana dek beletin. Sos için kremayı orta boy bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyince toz Türk kahvesini ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın. Terini servis tabağına alın. Üzerine soğuk sos gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.