Tokat Tavası Tarifi

Giriş Tarihi 25 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:43
Tokat Tavası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Bir buçuk kg kuşbaşı kuzu eti
200-250 gram kuyruk yağı
6 adet orta boy patates
300 gram arpacık soğan
3 adet çekirdeksiz patlıcan
4-5 adet sivri biber
2 adet kabak
2 bafl sarmısak
1 su bardağı su
6 adet orta boy domates
Tuz, kimyon, pulbiber

Tokat Tavası Yapılışı

SARMISAK ve domates hariç diğer sebzelerin kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. Büyükçe bir dövme bakır tavanın içine sırasıyla patates, arpacık soğan, patlıcan, biber ve kabak yerlefltirin. Yerlefltirme esnasında her sebzenin arasına ayıklanmış sarmısaktan 5-6 diş koyun. Sebzelerin üstüne eti yayın ve üzerine ufak doğranmış kuyruk yağını ilave edin. En üste tuz, kimyon ve pulbiber serpip, suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuflayana kadar pişirin. Tavayı hafif silkeleyip, üzerine küp doğranmış domatesi yerlefltirin ve 40-45 dakika daha piflirin. Fırından aldıktan sonra şöyle bir karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.